Først og fremst betyr dette at publikum får se filmene mens de er nye og omtalte i media, og ikke minst at de har topp kvalitet uten striper og andre slitasjeskader uansett hvor mange ganger de vises.

-Nå må vi ikke lenger vente på vår tur i rekken ved sirkuleringen av filmkopier. Vi kan laste opp film digitalt, slik at vi får premiere mye tidligere sier kinosjef Edelh Ingebrigtsen ved Nordkapp kino.

I tillegg til den store landsomfattende satsingen på digital kino, har Nordkapp kino også valgt å investere i 3D-utstyr. Denne nye og avanserte teknologien gir kinopublikumet nye opplevelser og kinoen nye inntektsmuligheter.

-De store Hollywood-studioene har mange filmer under planlegging. Vi håper det blir mange 3D-filmer på kinoen vår i fremtiden, både barne- og familiefilmer samt storfilmer av typen Avatar, sier Ingebrigtsen.

Med digitaliseringen får kinoen også nye programmeringsmuligheter fordi utstyret kan brukes til mer enn å vise film. Det er for eksempel mulig å vise operaforestillinger fra verdens store operahus, både ”live” og i opptak. Det jobbes også med vise konserter og teaterforestillinger. Likeledes er det mulig å vise store idrettsarrangementer.

-Dette er spennende tider med mange nye muligheter Det er også fullt mulig å legge til rette for visning av lokale produksjoner av alle slag. Kanskje vil man kunne vise ungdomsproduksjoner til familien i kinoen. På sikt kan kanskje også Live 3D-overføring av idrettsarrangementer være en mulighet, sier kinosjefen.

Digitaliseringen gjør det også mulig å programmere filmer slik at tilbudet tilpasses de lokale forholdene. En populær film kan nå vises så lenge det er behov. Flere filmer kan lagres på bibliotekserveren, noe som gjør at man kan ha flere viste filmer i uken enn tidligere.

-Filmene må ikke sendes videre, så det er full anledning til å vise filmene så lenge vi ønsker. Nå har vi mulighet til å vise spenningsfilmer en fast ukedag, komedier en annen og barnefilmer en tredje dag. Sånn kan tilbudet tilpasses våre lokale forhold her i Nordkapp, sier en svært fornøyd Ingebrigtsen.

Ytterligere informasjon kan fås ved henvendelse til:
Kinosjef ved Nordkapp kino Edelh Ingebrigtsen, mobil: 905 48458, e-postadresse : edelh.ingebrigtsen@nordkapp.kommune.no

www.nordkappkino.no