20140925_134017

Mette og Lise er de nye deltakerne på tur til Zambia i november.

Nye Fredskorpsdeltakere klare for å jobbe for Nordkapp kommunes bistandsprosjekt i Zambia

30.09.14

Mette Landsverk (23) og Lise Ødegaard (26) er Nordkapp sine neste Fredskorpsrepresentanter som skal reise ned til Livingstone, Zambia. De har tilbragt en uke i Honningsvåg hvor de har fått innblikk i arbeidshverdagen, blitt kjent med prosjektet og blitt kjent med kollegaer i Nordkapp kommune. De har også møtt deltakerne Betty og Kenya som nå reiser hjem til Zambia etter å ha vært her i 18 mnd. Dette er første gang deltakere, som videre skal samarbeide i Zambia, møtes i Norge før de reiser nedover. Ønsket med dette møtet er å styrke samarbeidet og at de kan støtte hverandre i arbeidet med rehabilitering i Zambia.

20140925_134017_400x711.jpg

Mette og Lise

Mette og Lise har etter ankomst fått omvisning og kjennskap til hvordan rehabiliteringsenheten jobber i Nordkapp kommune. De har også hatt workshop med Betty og Kenya for å lære om helse og kultur i Zambia. Betty og Kenya har fått et stort nettverk i Honningsvåg, noe Mette og Lise fikk oppleve på avskjedsfesten deres på Perleporten. Her fikk de også smakt på mat fra Zambia, slik at de vet litt hva de kan forvente når de kommer ned.
Noe tid har blitt brukt til å være turister slik at de har fått se hva Nordkapp kommune har å vise frem. Videre skal de på et to uker langt kurs i Uganda hvor de møter andre deltakere, både tidligere og nye. Deretter setter de kursen til Zambia hvor de skal jobbe i Livingstone og Kazungula district de neste 18 mnd. Forventningene for oppholdet er store og de ser frem til å kunne bidra med sin kunnskap og kompetanse.

 20140928_145034.jpg

Betty, Mette, Lise og Kenya

Oppholdet ble avsluttet ved at deltakerne hadde møte med ledelsen i Nordkapp kommune. Betty og Kenya hadde en workshop om frivillig arbeid i Zambia, samt presenterte evaluering av deres opphold her i Nordkapp. 

20140930_151836_400x225.jpg

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk
Web levert av CustomPublish AS