Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
prosjektmurmansk

Project Arctic Culture Understanding

Nordkapp kommune deltar i et prosjekt som heter Arctic Culture Understanding....

Nordkapp kommune deltar i et prosjekt som heter Arctic Culture Understanding sammen  videregående skole. Prosjektet involverer elever i grunnskolen. I forbindelse med barn av Jorden prisutdelingen på Nordkapp i morgen stilles det ut illustrasjoner.

Elever fra Murmansk og Nordkapp kommune skal lage en årskalender på russisk og norsk som skal utgis i 2014. I forbindelse med "Barn av Jorden"-prisutdelingen på Nordkapp 5. juni vises illustrasjonene som er laget til kalenderen.  Bildene er stilt ut oppe i den store hallen ved siden av baren.

Prosjektet heter Arctic Culture Understanding og temaet er de 12 månedene i året.

 Elever fra Gymnaz 1 i Murmansk og Nordkapp kulturskole Visuelle kunstfag har laget bildene. Elever fra  Gymnaz 1 viser akvareller og elever fra Nordkapp kulturskole viser akrylmalerier.

Målet med kalenderen er å bli kjent med hverandres kultur og på den måten utvikle gode relasjoner. Kalenderen skal gjenspeile landenes ulike kulturelle uttrykk og formidle tradisjoner, skikker og identitet gjennom tekst og bilder.

Prosjektet er et samarbeid mellom Nordkapp maritime fagskole og videregående skole, Honningsvåg skole og Gjesvær skole, Nordkapp kulturskole visuelle kunstfag, og Gymnaz 1 i Murmansk.

Overskuddet av kalendersalget ønsker vi å gi til neste års Barn av Jorden-prisvinner. Vi håper at mange vil kjøpe kalenderen når den er ferdig til høsten.prosjektmurmansk.jpg

 

 

  http://prosjektmurmansk.JPG

Tips en venn Skriv ut