Simon hederspris

Simon Flem Devold er død

Journalist og forfatter Simon Flem Devold er død, 86 år gammel. Simon Flem Devold har vært banebrytende når det gjelder å ta barn på alvor og få voksne til å gjøre det samme. Det var Simon Flem Devold som i 1987 fikk idéen om at Nordkapp, den ruvende klippen i skjæringspunktet mellom øst og vest, kunne benyttes til noe med positiv betydning langt utover Norges grenser, og skapte Barn av Jorden-prisen. Devold ble i 2008 tildelt Barn av Jordens hederpris for sitt arbeide for stiftelsen.

I samarbeid med blant annet Nordkaps Vel utviklet han tanken om å bringe barn fra mange kanter av verden sammen på Nordkapp. Der skulle de i fellesskap forme sine egne kunstverk og på den måten vise barns naturlige evne til å samarbeide og forstå hverandre på tvers av alle slags grenser.

De syv barna som i juni 1988 møttes på Nordkapp, var Jasmine fra Dar-es-Salaam i Tanzania, Rafael fra Rio de Janeiro i Brasil, Ayumi fra Kawasaki i Japan, Sithidej fra Bangkok i Thailand, Gloria fra Jesi i Italia, Anton fra Murmansk i det daværende Sovjetunionen og Louise fra New York, USA. Fra første stund ble de kalt Barn av Jorden.

Hvert år i juni deles Barn av Jordens pris ut på Nordkapp. Fra 2010 er prisbeløpet økt til 150.000 kroner. Det blir gitt til en person eller et prosjekt som over tid har vist omsorg og evne til å hjelpe barn som lider nød et sted i verden. Hvem som helst kan nominere kandidater til denne prisen.
Barn av Jorden  prisen deles ut på Nordkapp 4. juni 2015.

Nordkapp kommune lyser fred over minne til Simon Flem Devold.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk
Web levert av CustomPublish AS