”The butler”

Onsdag 11. september kl. 12:15

Visningssted: Aulaen ved Honningsvåg skole

Lengde: 2 t. 12 min

The butler.jpg

I tre tiår tjente Cecil Gaines (Oscar-vinner Forest Whitaker) som butler for åtte amerikanske presidenter, blant annet Dwight D. Eisenhower (Robin Williams), John F. Kennedy (James Marsden), Richard Nixon (John Cusack) og Ronald Reagan (Alan Rickman). Ved å jobbe så nært på og for disse mektige mennene i Det hvite hus, ble han vitne til store, dramatiske endringer i amerikansk historie, og på sitt "usynlige vis" inspirerte han de.

The Butler er basert på en sterk og sann historie som skildrer livet til en butler som hadde en unik orkesterplass til de store endringene i nasjonens historie, fra borgerrettsbevegelsen, Vietnamkrigen, Koreakrigen, Den kalde krigen, Watergate-skandalen, til drapene på Martin Luther King Jr., John F. Kennedy og Robert Kennedy.

 

”Dom över död mann”

Fredag 13. september kl. 13:15

Visningssted: Nordkapp kino

Lengde: 2 t. 06 min.

binary-117192-169460.png

Fra 1933 til 1945 er Torgny Segerstedt sjefsredaktør for Göteborgs Handels och Sjöfartstidning. Han utfordrer Hitler og naziregimets ledere med sine kontroversielle artikler. Noen av dem leses opp i engelsk radio samme dag som de publiseres, og i Norge betrakter de han som en helt. Den svenske kongen og regjeringen frykter konsekvensene.

Sverige er nøytralt og de nøler ikke med å gjøre hva som helst for å holde landet utenfor krigen. Men mot alle odds, med pennen som eneste våpen, tar han opp kampen.

Torgny har et stormende kjærlighetsliv. Han er stadig i konflikt med seg selv, låst fast i et innviklet og lidenskaplig kjærlighetsdrama med tre ulike kvinner. Til sist tvinges han til å ta konsekvensen av sine handlinger både politisk og privat.
Da Tredje Riket faller, innser han at meningen med han modige og kaotiske liv er over, og bare døden gjenstår.

En gripende og dramatisk fortelling om en mann som ikke kunne bringes til taushet.

 

"Optimistene"

Søndag 15. september kl. 18:00

Visningssted: Nordkapp kino

Lengde: 1 t. 31 min.

Optimistene.jpg

Optimistene er en dokumentar om et uvanlig volleyballag på Hamar med damer fra 66 til 98 år. Til tross for ukentlig trening i årtier har de ikke spilt en kamp på 30 år. Nettopp det vil de gjøre noe med. Men mot hvem?

Goro (98) er selve dronningen på laget, med sin viljestyrke, livsglede og sine lilla Converse-sko. Filmen følger damene på og utenfor banen under forberedelsene til den store dagen. Og kampstrategien er klar: Latter, samhold, hekleblomster og kanskje noen kjekke svenske gentlemen? Ungdommen er vår tids store ideal. Kanskje kan nettopp et lag med ballspillende damer i sin beste alder vise at det er de av oss som faktisk får oppleve å bli gamle som er de heldige?

NB: Billetter til de ulike filmvisningene må hentes på forhånd ved Nordkapp kino. Opplys at billetter hentes i forbindelse med ”Den kulturelle spaserstokken”.