Forberedelser før avreise til Zambia!

 Fredag 12.04.13 ankom vi Honningsvåg her i Nordkapp Kommune. Gry Katrin ankom Honningsvåg etter en nydelige flytur i finværet, mens Ragnhild nøt en fin busstur fra Alta. Nordkapp hadde virkelig tenkt å vise seg fra sin beste side og vi hadde strålende vær hele helgen. Vi har besøkt noen av fiskeværene i kommunen og gikk vi en kjempefin skitur utover mot Gjesvær-skogen på lørdag. Søndag reiste vi til Nordkapp platået før vi fikk nok en fin skitur, denne gangen til Kirkeporten. Dagen ble avsluttet med en bedre middag i godt selskap. Her i Honningsvåg føler vi oss godt mottatt, så vi skjønner hvorfor Fredskorpsdeltagerne fra Zambia har trivdes her. I forbindelse med korpsets øvingshelg fikk vi også et trivelig møte med folk fra Honningsvåg på Perleporten lørdag kveld.
            Tur Kirkeporten
 
Resten av oppholdet skal brukes til å bli kjent med kommunen og ikke minst rehabiliteringstjenesten. Vi vil få mulighet til å snakke med de som jobber her, og flere av brukerne som skal få eller allerede har dratt nytte av prosjektet gjennom samarbeid med deltagerne fra Zambia. Møte med ordfører, rådmann og lokale media vil også være en del av en tettpakket timeplan resten av uka. Vi gleder oss!
 Besøk på Rådhuset
 
Skryt og positive erfaringer fra tidligere utvekslinger som vi nå får høre om, medfører at forventningene våre før avreise stadig stiger. Vi reiser fra Norge 27. april og skal først til Etiopia for et toukers forberedelseskurs gjennom Fredskorpset. Her vil vi møte Kenya og Betty, de zambiske deltagerne som skal bo og jobbe i Honningsvåg fra midten av mai. Den 11. mai går turen videre til Zambia og Livingstone. Vi er spente og gleder oss til å bli kjent med den zambiske kulturen og å få jobbe med Community-based rehabilitation. Vi er forberedt på at vi kommer til å møte utfordringer i vårt arbeid i Zambia. I samarbeidet med partnerne i sør håper vi at vi skal kunne mestre disse på en god måte, og at oppholdet blir lærerikt både for oss og dem.
 Skitur  Øya
 
Mvh Ragnhild og Gry Katrin