Thomassen utviklet seg etterhvert til å bli en av Finnmarks og Nord-Norges viktigste bidragsytere til utviklingen av den nordnorske visetradisjonen, og hans tekster og melodier favner alle aldersgrupper. 

Muntre bidrag som ”Imella multebær og mygg” og ”Det artige landet” er obligatoriske i samtlige av Finnmarks barnehager, mens sanger som ”Attmed havet” og den gripende ”Takk, kjære fiende” maner den oppvoksende og voksne generasjon til ettertanke. Thomassen rakk å gi ut to CD-er - ”Attmed havet” (2003) og "Særlig når timan e blå" (2011).

Fokus på egen region og egne verdier utgjør en rød tråd i Thomassens tekster. Det handler om vår egen natur, kultur og historie. Med andre ord: fokus på Finnmark og Nord-Norge - ikke som utkant, men som sentrum for våre liv. Derfor tittelen ”Midt i verden”, som forøvrig også er tittelen på en av visene.

I kjølvannet av Ivar Thomassens alt for tidlige bortgang, hylles han nå med både festivalkonsert og turné. Årets utgave av Varangerfestivalen byr på en minnekonsert med Thomassens sanger, og denne konserten sendes deretter i komprimert form ut på spaserstokk-turné rundt i hele fylket i de to påfølgende ukene. Det blir dermed anledning til et gjenhør med mange av Thomassens mest kjente sanger, som ”Imella multebær og mygg”, ”Det artige landet”, "Attmed havet" og "Midt i verden" - for å nevne noen.

Medvirkende
Marit Karlsen – vokal
Asbjørn Ruud – gitar og vokal Marianne Halmrast – bass og vokal Erik Håkon Halvorsen – tangenter

Konsertvarighet: ca. 45 min. 

Ivar Thomassen. (Foto Scene Finnmarks nettside)