Kommunelegen har informert om at det i går ble det sendt rundt 50 PCR-tester til Tromsø for analysering. Omtrent en tredel av disse hadde positivt svar på hjemmetest. Vi forventer svar på tidligere innsendt tester i kveld og vil oppdatere fortløpende. 

Mange lurer på hvorfor vi ikke tilbyr hjemmetester til alle som har symptomer. Etter stor pågang på utdeling av hjemmetester, ser vi oss nødt til å prioritere de testene vi har på lager til helsepersonell som skal testes døgnet rundt for å forhindre koronasmitte til våre mest sårbare grupper. Honningsvåg skole har tilgang på egne tester de kan dele ut dersom det forekommer smitte hos elever. 

Vi har bestilt flere hjemmetester, og disse er på vei til kommunen. Når vi mottar disse vil hjemmetester bli lettere tilgjengelig. I mellomtiden kan hjemmetester kjøpes på Apotek1 og Coop Honningsvåg, begge forventer leveranse med flere tester denne uka. 

Mange har stilt spørsmål om hvorfor skole og barnehager ikke er stengt. Vi viser til informasjon om situasjonen i skole og barnehager