Tirsdag 9. november var smittetallet kommet opp i 45 tilfeller. Onsdag 10. november har antallet steget til 68 tilfeller, informerer kommunelegen. I tillegg har et par innbyggere fra Nordkapp kommune testet positivt i andre kommuner. 

Smitten er stor og vi må forberede oss på at tallet vil øke enda mer i fremtiden. 

For å begrense smitten er det viktig at alle følger anbefalingene til kommunen: 

  • Hold deg hjemme om du er syk med nyoppståtte luftveissymptomer – og test deg 
  • Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne en meter. 
  • Vurder bruk av munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom, dette gjelder kollektivtransport, butikker og andre offentlige steder. 
  • Vurder bruk av hjemmekontor når det er mulig
  • Vi oppfordrer alle voksne til å redusere antallet nærkontakter. Ha kontakt med færre personer på fritida, og heller møt de samme personene oftere. 
  • Vi anbefaler på det sterkeste at større arrangement ikke holdes i perioden fremover til smittesituasjonen er oversiktlig.

 

Vi legger ut informasjon om smittesituasjonen fortløpende og ber befolkningen følge med på kommunens hjemmeside og facebookside. Oversikt over siste nytt og oppdaterte artikler finner du her på vår hjemmeside. 

Savner du informasjon om korona på våre hjemmesider eller har andre generelle spørsmål? Send oss en henvendelse til korona@nordkapp.kommune.no. Vi kan ikke svare på medisinske spørsmål, da må du henvende deg til fastlege. Pass på at du ikke oppgir personsensitive opplysninger over e-post.