En sentral urbanist vil kanskje smile overbærende til en slik påstand fra en lokalpatriotisk naivist. Men når du kommer til NFF og får tenkt deg om og tatt innover deg grunnleggende geografisk global realitet og kunnskap vil du dra beriket og forandret herfra. Hvorfor?

Internasjonal trafikk Østfra og Sørfra i Barentshavet må passere gjennom Magerøysundet å slippe eller hente los i Honningsvåg. Den lokale og internasjonale magneten Nordkapp gjør folkelivet i Honningsvåg surrealistisk og interessant. Fra 104 forskjellige cruiseanløp går siviliserte urbanister i tog inn og ut av busser for å nå et av sine midlertidige mål og samtidig takke sin Gud for at de slipper å bo her hele året. Men bosettingen på øya går ca 10.700 år tilbake i tid uavhengig av alle tidenes utvikling eller innvikling. Det har vært  og er ”naturlig” å bo her. Golfstrømmen holder havnene frie for is. Barentshavet er rikt over og under vann. Her på den ytterste øy kan vi bivåne klodens utvikling på godt og ondt på nært hold uten å lese om det eller se det på TV.

Vi ser plasten i fjæra, fisken i havet, reinen som beiter, fuglene i lufta og oljen som kommer sigende. Finnmark har 196 km felles grense til Russland. Står du i Sør Varanger og ser inn i Russland er det bare et land mellom Norge og Kina. Norge oppdaget Storskog i 2015. Kanskje oppdager Nasjonen en dag at vi også grenser til Finland? Den opprinnelige befolkning på Magerøya er en salig blanding fra hele Nordkalotten ispedd noen norske gener her og der. I dag er vi ca 3.201 priviligerte sjeler som naturen har gitt oss plass til. I dag har Nordkapp kommune ca 53 nasjonaliteter.

Den dypere hensikt med NFF slik jeg alltid har sett det åndelig og fysisk, er å påvirke våre gjester og de innfødte til ikke å glemme at kloden vår står overfor de største utfordringene noensinne. Bare i fred kan vi dyrke naturen til alles beste og innenfor rimelighetens grenser. Vi vet hva den totale krig, evakuering, og det å være flyktninger i eget land betyr. Men vi har også gått igjennom nyreisning og tro på fremtiden.

Honningsvåg gamle kirke fra 1885 er et stående bevis på fortid, nåtid og fremtid.  Der skal vi se filmen ”Havet brenner”.

Naturen kjenner ingen nåde. Den klarer seg uten oss, men vi klarer oss ikke uten den. 

Går vi til krig mot naturen er vi dømt til å tape.

Velkommen til Honey-Bay on Skinny-Island. Den Magre Ø som flyter av melk og honning.

Hilsen

Knut Erik Jensen
NNFs åndelige beskytter og
ÅNDEN SOM FORTSATT GÅR